Docenten

De beschrijvingen volgen nog, maar hier vind je alvast een deel van de docenten die (terug) zullen komen naar deze editie van de Dansstage:

Niveau 2a

Louise Marius

Louise geeft al meer dan tien jaar balfolk workshops en lessen voor beginners tot en met ver-gevorderden. Ze brengt graag mensen in beweging, en in contact: met elkaar maar ook met zichzelf. De kracht van balfolk zit het voor haar in een simpele basis, waardoor iedereen zo mee kan doen, en die heel veel ruimte geeft voor spelen, improviseren en communiceren. Daarom heeft ze in haar workshops en lessen veel aandacht voor leiden en volgen.

In niveau 2a richt Louise zich op de draai van de wals in drie, meer lol hebben in de Scottish en jig en een comfortabelere Mazurka. Of je nou gevorderd bent en complexe nieuwe variaties wil leren of net begonnen bent met dansen, volgens Louise is het belangrijkste aspect aan dansen samenzijn. Dat zal dan ook haar algemene focus zijn.

Niveau 2b

Rafaël en Nele

Rafael en Nele ontmoetten elkaar op de dansvloer. Er was meteen een verbinding en sindsdien trekken ze samen de danswereld door. Zij dansen natuurlijk voor hun plezier, maar willen ook hun visie van dansen delen met anderen. Deze visie centreert zich rond concepten zoals gevoel, muzikaliteit, lichaamsbewustzijn en spelen met je danspartner. Ze geloven dat dansen niet gaat om het oefenen van vooraf bepaalde stapjes en bewegingen, maar om het vinden van de vrijheid om te surfen op de golven van de muziek en in harmonie te zijn met andere dansers.

Niveau 3/4

Koen Dhondt

Koen werd geïntroduceerd in folk dansen op elfjarige leeftijd. In 2000 ontdekte hij de balfolk scene tijdens zijn studie in Portugal. Sindsdien heeft hij elk jaar deelgenomen aan verschillende festivals en stages en daarbij zijn eigen manier van dansen ontwikkeld. Om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Belgische folk scene geeft hij sinds 2002 wekelijks danslessen in Brussel. Hij gaf workshops op vele festivals en stages in en buiten de lage landen. Vanaf de allereerste Dansstage in Nederland is hij populair onder de Nederlandse dansers en zijn wij erg blij dat hij een vaste gast is op de Dansstage. Koen heeft zijn eigen bedrijf, Frisse Folk, dat door heel België danslessen organiseert.

Rian de Jong

Rian de Jong danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme met jullie te delen.

Saskia Sportel
Sara & Paolo

Met ook workshops van:

DuOblique
Parapente700
Emelie Waldken