Docenten

Niveau 1

Niveau 2a
Louise Marius
Na 10 jaar van balfolk doceren (workshops, wekelijkste lessen voor beginners tot ver gevorderden) vertrok Louise om te gaan reizen. Maar ze kwam terug want ze houdt nog steeds ontzettend veel van balfolk les gegeven.
In niveau 2a richt ze zich op de draai van de wals in drie, meer lol hebben in de Scottish en jig en een comfortabelere Mazurka. Of je nou gevorderd bent en complexe nieuwe variaties wil leren of net begonnen bent met dansen, volgens Louise is het belangrijkste aspect aan dansen samenzijn. Dat zal dan ook haar algemene focus zijn.

Niveau 2b
Rafael Correa Prieto and Nele de Beck
Rafael en Nele ontmoetten elkaar op de dansvloer. Er was meteen een verbinding en sindsdien trekken ze samen de danswereld door. Zij dansen natuurlijk voor hun plezier, maar willen ook hun visie van dansen delen met anderen. Deze visie centreert zich rond concepten zoals gevoel, muzikaliteit, lichaamsbewustzijn en spelen met je danspartner. Ze geloven dat dansen niet gaat om het oefenen van vooraf bepaalde stapjes en bewegingen, maar om het vinden van de vrijheid om te surfen op de golven van de muziek en in harmonie te zijn met andere dansers.

Niveau 3 & 4
Elena Leibbrand (BE)
We zijn ontzettend blij dat we Elena Leibbrand weer welkom mogen heten. In bourrées, walsen en andere dansen weet zij altijd de juiste balans te vinden tussen improvisatie en traditie. Elena stichtte haar eigen dansschool EléDanse in België in 2018. Hiermee wil ze overdragen wat folk voor haar zo speciaal maakt: de subtiele combinatie van menselijke warmte, uitdrukking van beweging, precisie en traditie van de vorm/stijl, improvisatie en speelse atmosfeer. Sinds 1995 traint ze al in een uitgebreid palet aan dansstijlen, van traditionele tot sociale en eigentijdse dansen. Ze geniet van zowel de enorme potentie van improvisatie in moderne folk alsmede de typische schoonheid, precisie en de connectie met een regio die bij de traditionele dansen is te vinden. Ze heeft een zwak voor bourrées, walsen, groepsdansen in het algemeen en dansen uit Zuidwest Frankrijk. Wil je meer weten over haar lesgeven? Kijk dan op haar website: www.eledanse.be

Koen Dhondt (BE)
Koen werd geïntroduceerd in folk dansen op elfjarige leeftijd. In 2000 ontdekte hij de balfolk scene tijdens zijn studie in Portugal. Sindsdien heeft hij elk jaar deelgenomen aan verschillende festivals en stages en daarbij zijn eigen manier van dansen ontwikkeld. Om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Belgische folk scene geeft hij sinds 2002 wekelijks danslessen in Brussel. Hij gaf workshops op vele festivals en stages in en buiten de lage landen. Vanaf de allereerste Dansstage in Nederland is hij populair onder de Nederlandse dansers en zijn wij erg blij dat hij een vaste gast  is op de Dansstage. Koen heeft zijn eigen bedrijf, Frisse Folk, dat door heel België danslessen organiseert.

Line Kracht & Mara Senger (DE)
Line en Mara dansen al meer dan half hun leven balfolk in verschillende plekken in Europa. Op dit moment dansen ze in Leipzig en hebben ze meerdere danslessen gegeven in Berlijn en op festivals als Cadansa, Leipziger Tanzhausfest, Prague Balfolk Immersion, Lovembal, en online tijdens de lockdowns. Line en Mara geven hun workshop meestal op zo’n manier dat iedereen de stapjes van zowel volger als leider in de dans kan leren. Het idee van balfolk ‘queeren’ is om samen plezier te creëren terwijl we de vaste (dans)patronen loslaten die we gewend zijn om te spelen. 😉 Voor hen betekent dansen ook het ontmoeten van andere individuen met respect en op elkaars level, om een warme leeromgeving te creëren.

Lucas Thébaut (FR)
Met veel enthousiasme verwelkomen we deze dansstage Lucas Thébaut als workshopdocent. Bij Lucas is folk met de paplepel ingegoten: hij speelt geweldig accordeon, zowel solo als in meerdere bekende bands, én is een ontzettend goede danser. Groepsgevoel staat bij hem centraal in het dansen, en zijn repertoire is enorm: van improvisatie in koppeldansen naar energieke groepsdansen uit de Poitou.