Bands

 

Ballsy Swing

Op zaterdagavond zal onze docent Lucas Thébaut ook op het podium staan samen met zijn geweldige band Ballsy Swing. Naast Lucas op de accordeon staan de net zo bevlogen muzikanten Colin Delzart (cello) en Valère Passeri (viool). Met hun frisse kijk op trad, eigen piekfijne arrangementen en een gezonde dosis ondeugendheid belooft het een swingend bal te worden!

 

CAM&LEO

Op zondag komt het Franse duo Cam&Leo onze stage verrijken met muziek van over de hele wereld. Camille en Léo laten zich graag inspireren door culturen in Europa van Bulgarije tot aan Bretagne, maar ook daarbuiten door bijvoorbeeld Zuid-Amerikaanse culturen. Camille verrast jullie graag met mooi harpspel, ondersteund door Léo met zang en drum. In de muziek zit een heerlijke swing met complexe ritmes, met af en toe een nummer vol rustige harpklanken om op weg te zweven. Samen heeft het duo al op vele festivals in Frankrijk en een aantal daarbuiten gestaan, en nu komen zij voor ons naar Nederland! Benieuwd naar hoe deze band klinkt? De video hieronder geeft je een indruk!

 

Exqueezit

Exqueezit bestaat uit de twee befaamde accordeonisten Bert Leemans (chromatische accordeon) en Erik de Jong (klavieraccordeon). Bert (bekend van o.a. Airboxes, EmBRUN) beschikt over een omvangrijk balfolk repertoire, terwijl Erik (o.a. Itchy Fingers, Gonnagles) meester is in Schotse en Ierse muziek. De exquisiete combinatie van deze muziekstijlen is geweldig om op te dansen en naar te luisteren. Op Cadansa stalen ze al de show door het eerste bal af te trappen, en wij mogen op de vrijdag van ze genieten!

 

Man Encantada Duo

Man Encantada brengt ons traditionele muziek uit de Gascongne compleet met fantastische Occitaanse zang. De prachtige gezongen melodieën, traditionele teksten en originele composities worden geaccentueerd door de accordeon en mandola. De groep combineert de specialismen van beide muzikanten: Joachim zingt de melodieën uit de Gascogne en zet graag muziek onder gedichten en traditionele teksten uit het zuidwesten van Frankrijk, en Gilles draagt zijn kennis bij van traditionele muziek uit Périgord en het gebied eromheen. De energieke ritmes van Man Encantada zijn ontzettend aanstekelijk en zorgen voor een geweldige danservaring. Én: Joachim komt ons tijdens de dansstage alle vette Occitaanse dansen leren!

https://www.facebook.com/watch/?v=3155524211405031

 

Laouen

De wegen van Bert Leemans (chromatische accordeon) en Ies Muller (houten dwarsfluiten, bombarde) kruisten elkaar al vaak in allerlei projecten, en in dit duo brengen zij het mooie samenspel naar de wereld. In een fijne dynamische melange vloeien Bretonse, Franse en Ierse melodieën, traditioneel en eigen werk, naadloos in elkaar over. Naast de standaard populaire dansen vind je bij deze band ook genoeg mogelijkheden voor krachtige kost ar’choats of fijne ronds de Saint Vincent. De muziek van dit duo brengt je naar een andere wereld vol melodieuze rust met subtiele ritmes afgewisseld met stevige Bretonse sferen en nodigt meteen uit tot dansen!

www.facebook.com/watch/?ref=search&v=538870878169391

 

Sparv

Sparv (https://www.sparv.nl/) speelt voornamelijk Zweedse muziek maar op de zaterdagavond van de Dansstage keren ze terug naar hun Nederlandse roots. Ze spelen onder de naam Sparv and Compagny ten bal met Nederlandse dansen, aangevuld met balfolk- en Zweedse dansen.
Het woord sparv is Zweeds voor mus. Als klein, onopvallend vogeltje zal zijn zang niet snel imponeren, maar als je goed luistert zie je toch een hoop ‘gebabbel’ ontstaan in een groepje mussen. Dit is ook hoe deze band Scandinavische muziek ziet, en wil je graag meenemen in de eeuwenoude tradities en rijk landschap aan melodieën dat hier zijn oorsprong vindt. Een combinatie van Nederlandse en Zweedse muziek belooft een rijke culturele beleving te worden!

 

Mara Menzel

Dansen of muziek maken, voor vele muzikanten vaak een lastige keuze. Gelukkig hoeft Ma Ra deze keuze niet te maken, want deze Dansstage doet ze allebei! Overdag vormt ze samen met Line een docententeam om ons te leren hoe we balfolk ‘queeren’, maar op de zaterdagavond krijgt ze de kans om haar muzikale kant op het podium te laten horen. Mara treedt al sinds 2013 op tijdens concerten en festivals met diverse folkbands als Stimmt so., Searching the Roots, Lunesk en Knopfgemurmel. Als solo-artiest zal ze ons komen verrassen met een mix van zelfgeschreven en bewerkte stukken, haar persoonlijke favorieten. We kijken uit naar een uurtje wegvluchten in dromerige escapades met meertalige zang, onder begeleiding van Mara’s accordeon!

 

Bazz^2

Dit is een crossover project van balfolk en jazz, met niemand minder dan Guus Herremans voor de bekende balfolk tonen op de diatonische accordeon en Hendrik Sooghen die op zijn saxofoon de jazzklanken zal laten klinken. Dit duo komt vanuit België naar Enschede afgereisd om jullie deze samensmelting van twee werelden te laten horen. Dat belooft een avond vol plezier en dans!

 

Hot Griselda

Op vrijdagavond komt Hot Griselda een spektakel voor jullie neerzetten. Het kraakheldere bouzouki spel van Kaspar Laval gecombineerd met de diepe gitaar- en bodhran grooves van Jeroen Geerinck vormen de ritmische ruggengraat van de krachtige sound van Hot Griselda. Over dit massieve fundament plaatsen Stijn van Beek en Toon van Mierlo een wervelwind aan melodieën. Het ene moment zorgen twee low whistles voor transparantie om vervolgens door een genadeloze combinatie van bombarde en uilleann pipes te worden afgewisseld. Het is een gegarandeerd feest dat het midden houdt tussen een stomende Ierse sessie en een full-on rockshow. Eén ding is zeker: de muziek van Hot Griselda zal je verwarmen!