Routebeschrijving

De Universiteit Twente ligt tussen Enschede en Hengelo en is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein en bus) en auto.

Adres
Universiteit Twente:
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Vrijhof (het voor dit evenement centrale gebouw op de campus)
De Veldmaat 5
7522 NM Enschede
Gebouwnummer 47

Op de campus kun je gebruik maken van de plattegrond. Als je vanaf Drienerlolaan aankomt, ga dan bij de splitsing rechtsaf. Neem de eerste weg links. Je komt dan op de Veldmaat terecht en loopt recht tegen de Vrijhof aan.

Auto

Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Houd de rechter rijstrook aan, volg aanwijzing Universiteit/Enschede-West. Aan het eind van de afslag, ga bij het stoplicht linksaf. Blijf de borden Universiteit volgen of volg de beschrijving hieronder.

Vervolg de weg naar Westerval. Neem de afslag N18 richting Usselo en houd links aan bij de splitsing om de weg te kunnen vervolgen richting Afinkstraat. Sla na 300 m linksaf naar de Afinkstraat. Vervolg de weg voor 3 km naar Auke Vleerstraat en na 300 meter wordt dit de Drienerlolaan. Rijd de campus op.

Parkeren

Mocht je met de auto komen, is het natuurlijk fijn om te kunnen parkeren. Gelukkig zijn er op de campus tal van parkeerplaatsen te vinden en zijn ze bijna allemaal gratis. Op de plattegrond staan de grootste aangegeven waarbij de parkeerplaats rechts naast de Vrijhof (#47 op de kaart) het dichtst bij de danszalen ligt. Als je in de Blokhutten (#63 op de kaart) slaapt, of verwacht nog een paar keer met je auto de campus af en op te moeten rijden, kan het misschien handiger zijn om ergens anders te parkeren. Hoewel het niet direct op de kaart staat aangegeven, zijn er op de kaart ten zuiden van het Sportcentrum (#49) en de Bastille (#48) een aantal rechthoekige vlakken op de weg te zien. Deze vlakken zijn ook parkeerplaatsen en liggen dus tussen de blokhutten en de danszalen in. Deze parkeervlakken liggen iets gunstiger voor het af en aanrijden van de campus. Mocht je overnachten in de Drienerburght (#44), is er rechts naast de Drienerburght op de kaart ook nog een groot vlak waarneembaar. Dit is de parkeerplaats die bedoeld is voor gasten van de Drienerburght.

Openbaar vervoer

Trein

Uitstappen op station Enschede Kennispark. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1), en is het ook te lopen in ongeveer 15 minuten.

Bus

Vanuit Enschede: lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus, lijn 8 en 9 naar Hengelo rijden niet over de campus maar stoppen wel bij de hoofdingang (halte Kennispark/UT).
Vanuit Hengelo: lijn 8 en 9 rijden van Hengelo naar Enschede en stoppen beiden in de buurt van de hoofdingang.
De bushaltes op de campus zijn ook opgenomen op de plattegrond van de UT.