Docenten

Op deze pagina vind je de docenten die workshops geven op de Dansstage 2019. Nog niet alle beschrijvingen zijn beschikbaar, maar ze komen zo snel mogelijk. Vind je een beschrijving niet, bekijk dan ook de Engelse pagina – soms duurt een vertaling wat langer. Een gedetailleerd workshoprooster kun je op deze pagina vinden.

Niveau 1

Louise Marius

Niveau 2a

Rian de Jong & Janniek Wester

Niveau 2b

Rafael Correa Prieto & Nele de Beck

Keuzeworkshops

in alfabetische volgorde

Anatole Lorné

Guillaume Viala

Jan-Herman Lamers
Jan-Herman is professioneel masseur en een gepassioneerde danser. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in massage en heeft zijn eigen massagepraktijk met de naam Ganesha. Hij maakt het meest gebruik van Westerse massagetechnieken, maar heeft ook wat Oosterse technieken in zijn repertoire. Daarnaast danst Jan-Herman al meer dan 50 jaar. Als kind begon hij met ballet, maar later verschoof hij zijn focus naar andere dansen, zoals balfolk, blues en Argentijnse tango. We weten zeker dat hij in zijn workshop een symbiose tussen dansen en masseren tot stand zal weten te brengen.

Koen Dhondt

Kurt Garrez
Voor Kurt is dansen al een passie sinds begin 2000. Hij leerde de organisatie ‘Boombal’ kennen tijdens het folkfestival Deerlycke (België). Gebeten door de microbe bezocht hij wekelijks meerdere bals en dompelde hij zich onder in de wereld van de folk. Hierna volgden de cursussen in binnen- en buitenland zich in sneltempo op.

Als mede-oprichter van de folkbals in Kortrijk en gewezen medewerker van de website folkroddels.be verspreidt hij zijn enthousiasme voor het folkdansen.
Tijdens boombal was hij lange tijd voordanser, om nadien als dansleraar in verschillende Vlaamse steden het dansgevoel door te geven aan anderen. Kurt heeft een voorkeur voor koppeldansen (wals, scottisch, enz.), Bretoense dansen en Bourree de Berry, met respect voor de traditionele waarden van de dans.

Louise Marius

Niek van Uden

Mikuláš Bryan
Mikuláš promoot met veel enthousiasme balfolk in Tsjechië en geeft daarnaast les in blues dancing en danstechniek. Hij heeft een jaar dansles gevolgd in Bretagne, waar hij danste (en optrad) met de Cercle Celtique des Rennes. Verder bestaat zijn dansachtergrond uit tango, swing, salsa en balboa, met af en toe een jazz- of moderne workshop. Met veel respect voor de achtergrond en tradities van elke dans probeert hij altijd om de grenzen op te zoeken en een brug te slaan tussen traditie en moderniteit. Met deze benadering speelt hij ook in zijn band ba.fnu, die elektronische muziek combineert met traditionele ritmes, en in zijn solo-project Mr. Folxlide – een smeltkroes van balfolk, blues, Americana en New France muziek.

Sara Buffler & Emelie Waldken